SPORT I DIJABETES ŠKOLA SPORTA

SPORT I DIJABETES ŠKOLA SPORTA

Skijaški klub „Snow Life“ iz Novog Sada, pored skijanja kao primarne oblasti, otvorio je i školu sporta Sport i Dijabetes za decu i osobe obolele od dijabetesa tip1 i tip2. Kroz dugogodišnje lično iskustvo osnivača iz oblasti sporta i dijabetesa, nastala je ideja o pokretanju škole sporta za osobe obolele od dijabetesa.

Treninzi su prilagođeni osobama obolelim od dijabetesa svojim intenzitetom i načinom rada. Pre i nakon treninga meri se nivo šećera u krvi, a po potrebi i tokom treninga. Sam rad je u manjim

grupama zbog prirode šećerne bolesti.

NAŠ TIM

Naš tim čine profesori sporta i fizičkog vaspitanja, neki od njih i sami boluju od dijabetesa (tip1) više od 15 godina, a kroz sport uspevaju da u potpunosti kontrolišu svoj dijabetes.

Da bi osoba kvalitetno živela sa dijabetesom potrebno je da na pravilan način prihvati dijabetes. U tom procesu je potrebna podrška porodice, prijatelja i okoline. Uz pravilne fizičke aktivnosti, sve ovo ide mnogo lakše. U našem timu nalazi se i psiholog koji deci i osobama obolelim od dijabetesa pomaže u tome.

Pobedimo dijabetes zajedno i vidimo se već na narednom treningu!

pogodnosti uz ski karticu

Za sve vlasnike SKI KARTICE škola sporta SPORT I DIJABETES pripremili su 10% popusta na personalne i polupersonalne treninge i 20% popusta na sve grupne treninge.

10% popusta na personalne i polupersonalne treninge, 20% popusta na grupne treninge